Please select your page

Proizvodi in storitve


AndoRe reparaturna objemka

SplošnoTehnični list - ANeo [pdf] Tehnični list - AndoRe [pdf] Tehnični list - Objemke z odcepom [pdf] Objemke za posebne primere [pdf] AndoRe reparaturne objemke so izdelane iz nerjavečega jekla in z EPDM tesnilom, dobavljive pa so tudi z NBR tesnilom (za plinovode). Prva AndoRe objemka je bila v brezkompromisni kvaliteti izdelana že leta 1982, stalen razvoj pa omogoča uporabo najkvalitetnejših materialov na trgu. Zelo smo pozorni na uporabljene materiale, zato imamo za posamezni material pridobljene certifikate o kakovosti. AndoRe objemke so zasnovane in izdelane za trajno rabo, zaradi česar jih ni potrebno menjati, posledično pa se podaljša tudi življenjska doba cevovoda. Prepričani smo v kakovost naših objemk, zato jim dajemo 10-letno garancijo.

S pridom se uporabljajo za:

 • vodovode
 • vročevode (do 115°C)
 • plinovode
 • oljevode
 • za tlak:
       ø54 - ø190 do 16 Bar
       ø190 - ø400 do 10 Bar
       plinovod ø54 - ø407 do 4 Bar

PREDNOSTI ANDORE REPARATURNE OBJEMKE:

 • Enostavna montaža s stranskim ročajem in daljšim srednjim vijakom, zaradi česar lahko montažo izvaja le ena oseba.
 • Izdelek iz visoko kakovostnih materialov.
 • Lahka, stabilna in fleksibilna konstrukcija.
 • Kvalitetna izdelava brez ostrih robov zmanjšuje možnosti poškodb pri montaži.
 • Kvalitetna AndoRe reparaturna objemka ima vtisnjen žig, ki nedvoumno sporoča ime proizvajalca. Žig je trajen, kar v nasprotju z nalepkami, ki jih lepi konkurenca, žal ne moremo potrditi.
 • Vijaki so prevlečeni s posebno modro snovjo, ki preprečuje pojav hladnega zvara oz. »zaribavanja«.
 • Vsi sestavni deli so iz nerjavečega materiala, ki ga lahko vgrajujemo v agresivne zemljine, tudi morsko vodo (izvedba v A4 kvaliteti jekla).
 • Pasivacija zvarov - robotski postopek varjenja sestavnih delov AndoRe reparaturne objemke omogoča vsakemu zvaru homogeno sestavo in tako optimalno zaščito pred rjavenjem.
 • Kvalitetna tesnilna guma - labirintno tesnilo z majhnimi prekati omogoča kvalitetno tesnenje. Sestava gume EPDM zagotavlja neoporečnost vpliva na pitno vodo - dokazano s certifikati in nemškimi standardi KTW
 • Zavedamo se, da se objemka lahko poškoduje pri transportu do kupca oz. mesta vgradnje in tudi, da objemka lahko stoji v skladišču kupca tudi več let. S posamičnim pakiranjem v kartonsko škatlo tako zaščitimo objemko pred fizičnimi poškodbami, ter tudi pred umazanijo in staranjem gume na svetlobi.
 • Geometrija objemke - objemka ima obliko cevi za katero je namenjena, detajli na ohišju omogočajo enostavno montažo. Guma je sestavljena tako, da lepo »zdrsi« po cevi, medtem, ko jo monter obrne s pritrjeno ročko. Dolžina objemke je prilagojena premeru - večji kot je premer, daljša je dolžina objemke.
 • 10 let garancije!

OBSEG UPORABE
AndoRe reparaturne objemke so primerne za popravilo poškodb na vodovodnih, kanalizacijskih in drugih cevnih sistemih ter za temperature medija do 115°C. Kvaliteta vgrajenih materialov omogoča vgradnjo v morsko vodo (izvedba v A4 kvaliteti jekla) in različne agresivne zemljine. Uporabljajo se za vse materiale cevi: lito železo, jeklo, azbest cement, PE, PVC, duktil...
Po naročilu izdelujemo tudi reparaturne objemke za plinovode, vročevode (HT izvedba za temperature medija do 150°C), oljevode ali večje pritiske.

MATERIAL
AndoRe reparaturne objemke so v celoti narejene iz nerjavečega jekla A2, AISI 304, EN 1.4301 (z 18% Cr in 10% Ni). Postopek robotskega varjenja omogoča pasivacijo zvarov skozi celoten proizvodni proces, s čimer je zagotovljena optimalna zaščita pred rjavenjem. Vijaki (M12 in M16) so zaščiteni pred pojavom hladnega zvara. Tlačni test AndoRe objemk ustreza tehničnim normativom DVGW W336. Labirintno tesnilo je iz EPDM gume po standardu DIN EN 681.1, testirane po KTW in W270. Za plinske cevi je tesnilo narejeno iz NBR tesnila po standardu DIN EN 682. Vsaka objemka ima na tesnilu označen datum proizvodnje ter na ohišju žig proizvajalca in tip objemke, s čimer jamčimo našo kakovost. AndoRe reparaturne objemke so za zaščito proti poškodbam, umazaniji in svetlobi posamično pakirane v kartonske škatle z informacijami o montaži, tipu izdelka, premeru cevi in namenu uporabe glede na material.

DELOVNI TLAK
Vodovod in kanalizacija:
                    ø54 - ø190: 16 bar
                    ø190 - ø400: 10 bar
                    ø400 - ø800: 6 bar
Plinovod:
                    ø54 - ø407: 4 bar

ZATEGNITVENI MOMENT
                    ø54 - ø130: max. 100 Nm
                    ø131 - ø407: max. 130 Nm

VZDRŽEVANJE
AndoRe objemke ne potrebujejo vzdrževanja.

 

1 - Ohišje A2 - 1.4301
2 - Kotnik A2 - 1.4301
3 - Vijak A2 - 1.4301
4 - Matica A2 - 1.4301
5 - Podložka A2 - 1.4301
6 - Ročka za montažo A2 - 1.4301
7 - Tesnilo EPDM KTW/W270
8 - Zaščitna pločevina A2 - 1.4301

 

 NAVODILA ZA MONTAŽO

 • Cev mora biti čista in razmaščena.
 • Ko očistite cev, namestite Andore reparaturno objemko okoli cevi in jo zaprite s pomočjo stranske ročke.
 • Pritrdite objemko z vijačenjem matice na sredinski - najdaljši vijak.
 • Na ostale vijake rahlo pritrdite matice.
 • Nastavite tesnilo z obračanjem objemke v pravi položaj (smer od ročke proti maticam; vrtenja je zapisana na nalepki). Zategnite matice enakomerno z navorom (M12=100Nm, M16=130Nm).
 • Kadar je cev povsem prelomljena, morate nevtralizirati sile, ki delujejo na cev pred nameščanjem Andore reparaturne objemke.
 • Opozorilo: Andore reparaturne objemke so neprimerne za uporabo kot zaščita pred izvlekom cevnih spojev.
 • Andore reperaturne objemke lahko uporabimo na ceveh, ki so obložene s tovarniškim ovojem, le kadar se ovoj trdno drži površine cevi. V nasprotnem primeru je potrebno ovoj odstraniti.
 • Ko namestite Andore reparaturno objemko, ponovite tlačni preiskus, ko imate cev še odkopano. Maksimalni delovni tlak je odvisen od medija in zunanjega premera cevi. 
   
  Andore garancija je omejena pri uporabi poškodovanih materialov. Za specialno uporabo mora uporabnik preveriti primernost le-te pri proizvajalcu, sicer proizvajalec ne more nositi odgovornosti.

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.


BUY ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Create an account

Forgot your password? |  Forgot your username?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×